« Maaliskuu 2023 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

HAMINAN UIMASEURAN SYYSTIEDOTE 2012

Tervetuloa mukaan Haminan Uimaseuran uudelle toimintakaudelle 2012-2013! Ilmoittautumiset on nyt suoritettuna ja on aika käynnistää jälleen normaali toiminta.
Tähän kirjeeseen on koottu tietoa seurasta ja sen toiminnoista. Vanhoille jäsenille se on lähinnä tuttua kertausta aikaisemmilta vuosilta, mutta nämä asiat on kuitenkin hyvä tietää.. Mikäli kirjeen jäljiltä jokin asia jää epäselväksi, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä seuran toimihenkilöihin.

JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja  Santtu Pärssinen   puh. 040-5134395
santtu.parssinen@hamina.fi

Varapuheenjohtaja  Reijo Makkonen puh. 0400-525016
Sihteeri + jäsenasiainhoitaja Anne Arvilommi puh. 010-7435063
Jäsen    Topi Pekkanen puh. 050-3089284
Jäsen   Anssi Kolari  puh. 050-5271343

Johtokunta valitaan aina vuosittain helmikuussa pidettävässä vuosikokouksessa.

JÄSENMAKSU

Seuran jäsenmaksu on 50€ / kausi ja se peritään pankkisiirrolla, jonka saa mukaan harjoituksiin tultaessa. Sisaralennus Uimaseuralla on 15€ eli sisarilta peritään jäsenmaksua 35€. Syksyn jäsenmaksukaavakkeet tullaan jakamaan viikolla 42. Kevään jäsenmaksut laitetaan jakoon maaliskuussa.
Kannattajajäsenmaksu on kaikille halukkaille 25€ / vuosi.
Kilpauimareiden jäsenmaksu on 50€/ kausi. Lisäksi kilpauimareilta peritään vielä erillistä valmennusmaksua 20€-40€ kuukausittain harjoitusmäärien mukaan.
Kahdesti-kolmesti viikossa harjoittelevan Mikko Lyytikäisen ryhmälle johtokunta päättää ennen laskujen jakoa normaalia jäsenmaksua korkeamman hinnan. Kuukausittaista valmennusmaksua heidän ei tarvitse alkavalla maksaa.
Kevätkauden jäsenmaksusta päätetään vuosikokouksessa. Jäsenmaksu kattaa ohjatun toiminnan, ilmaisen sisäänpääsyn uimahalliin harjoitusvuoroilla sekä kaikki seuran muut toiminnot kuten pikkujoulut / kevätriehan.

 HALLILLA

Uimahalliin pääsee aina 15 minuuttia aiemmin, kun vuoro alkaa. Pukuhuonetiloissa lapset ovat vanhempien vastuulla, joten vanhempien toivotaan avustavan pienempiä uimareita, sillä seuran resurssit eivät juuri riitä pukuhuone – ja saunatilojen valvontaan.  Pikkualtaan (apu)ohjaajat pyrkii olemaan aina alakerrassa avustamassa hallille saapuvia pikkualtaaseen meneviä vesipetoja (tyttöjen puolella), mutta saattaa tulla tilanteita, jolloin he eivät alakertaa avustamaan pääse. Poikien puolella avustusta ei seura valitettavasti pysty tarjoamaan.
Pikkuallasryhmien lapset saavat myös mennä, ns. ”väärälle puolelle” pukuhuoneeseen ja pesutiloihin. Ohjaajat vastaavat lapsista altaalla. Toivomme, että vanhemmat eivät puuttuisi ohjaustoimintaan altaan äärellä, vaan antavat ohjaajien hoitaa sen. Halutessaan vanhemmat voivat kuitenkin seurata altaan reunalla / hallin aulatiloissa harjoitusvuoron tapahtumia.
Ison altaan harjoituksissa pyritään opettelemaan eri uintilajien tekniikoita leikinomaisesti. Pienessä altaassa pääideana on uimataidon oppiminen. Opetuksen seuran ohjaajat pyrkivät tekemään leikin varjolla eli mitään totista altaan päästä päähän uimista seuran harjoitukset eivät ole.
Uimahallin järjestyssääntöjä on ehdottomasti noudatettava. Suihkussa ja saunassa ei saa olla uima-asussa, hallin tiloissa ei juosta jne. Huomatkaa myös, että ulkokengissä ei saa mennä pesu- eikä allastiloihin. Uimahallin kassalta saa tarvittaessa lainaksi sandaaleja.
Syksystä-11 alkaen Haminan uimahalleissa ei ole saanut enää uida uimashortseissa, joten uikkarit kassiin harjoituksiin tultaessa.
Harjoitusten päätteeksi on lähes aina noin 10-15 minuuttia vapaata aikaa, jolloin saa uida altaassa, mitä vain itse haluaa. Myös lötköpötköjen ja isojen lauttojen käyttö on aina tällöin sallittua. Vapaa-aikaa valvotaan ohjaajien toimesta.
Volttien hyppääminen seuran harjoituksissa on kielletty.
Pois lähtiessään lapset tulevat pukuhuoneesta omaan tahtiin ja tällöin toisilla saattaa kestää tämä yllättävän kauan.


OHJAAJAT

Uimarit jaetaan radoille ensimmäisellä varsinaisella harjoituskerralla. Tällä radalla he sitten harjoittelevat koko kauden lävitse saman koulutetun ohjaajan /ohjaajien alaisuudessa. Pikkualtaasta isoon siirtyvät menevät pääosin radalle yksi. Ykkösradan jälkeen uimarit siirtyvät toisella isoallaskaudellaan radalle 4. 2-3 radoilla on taitavammat / vanhimmat uimarit, jotka pärjäävät jo ilman reunan läheisyyttä.  Poikkeuksena näistä säännöistä on torstain myöhäisempi tunti, joka on pääasiallisesti yli 11-vuotiaista koostuva.
Seuralla on tällä hetkellä todella hyvä tilanne ohjaajien suhteen. Tämän johdosta muutamalla radalla ohjaajat toimivat pareittain, mikä lisää turvallisuutta. Ykkösradalla ohjaajia on aina kaksi.

Seuran ohjaajat vuoroittain ja radoittain:

Torstai 1 klo 17.45-18.45
1. rata: Julia ja Sofia Puska
2. rata  Elina Leppä
3. rata: Minttu Simola
4. rata: Lotta Lautala ja Sirli Koho

Torstai 2 klo 18.45-19.45
1. rata: Minttu Simola ja Julia Puska
2. rata: Elisa Itkonen
3. rata: Mikko Lyytikäinen
4. rata: Santtu Pärssinen

Sunnuntai klo 10.30-11.30
1. rata: Sirli Koho ja Anni Lautala
2. rata: Pauli Haahti
3. rata: Ilona Rämä ja Sara Sohlman
4. rata: Minttu Simola

Pikkualtaan ohjaajat:

Torstai:  Ann-Christine Seppälä (Apuohjaajana: Anni Lautala)
Lauantai: Julia Puska (Apuohjaajina: Sofia Puska ja Emma Lautala)
Sunnuntai:  Kirsti Halonen (Apuohjaajana: Emma Lautala)

Kaikki ohjaajat / apuohjaajat ovat koulutettuja tehtäväänsä.

 


Ohjaajien puhelinnumerot:

Pikkuallas: 
Julia Puska  0400-450194
Anna-Christine Sepppälä 040-5818986
Kirsti Halonen 045-6773543

Iso allas:
Minttu Simola 044-2527894
Elina Leppä  050-5202719
Ilona Rämä  050-9110002
Sara Sohlman 044-0253818
Elisa Itkonen  040-8409867
Pauli Haahti  050-5165529
Mikko Lyytikäinen 040-5111344
Sirli Koho  040-3712934
Lotta Lautala  044-3331661
Anni Lautala  044-2994565
Emma Lautala 044-9915476
Julia Puska  0400-450194
Santtu Pärssinen 040-5134395

Varsinaisten ohjaajien ollessa estyneitä harjoitukset vetää tuuraaja. Joskus kuitenkin voi käydä niin, että tuuraajaa ei saada. Tällöin jokin ohjaajista ohjaa kahta rataa yhtä aikaa. Pienimmistä uimareista koostuva 1. rata ei koskaan kuitenkaan ole ilman omaa ohjaajaa.

Pikkualtaassa päätarkoituksena on oppia uimaan, jotta pärjää sitten seuran ison altaan ryhmissä.


SYKSYLLÄ TAPAHTUVAA

Seuran mestaruusuinnit uidaan ison altaan osalta torstaina 22.11. Pikkuallasryhmät uivat omat kisailunsa samalla viikolla (vko 47) omilla vuoroillaan. Kisojen aikataululappu laitetaan jakoon marraskuun alkupuolella.
Seuran toimintaperiaatteisiin kuuluu palkita kaikki osallistujat. Palkinnot jaetaan joulukuussa järjestettävissä pikkujouluissa joulukuun puolessa välissä (viikko 51). Seuran pikkujoulut on tarkoitettu koko perheelle. Pikkujouluissa jaetaan myös kierto- ja tunnustuspalkinnot. Pikkujoulupaikkana toimii todennäköisesti tuttuun tapaan Pappilansalmen koulu. Tästä saatte lisäinfoa myöhemmin.
Seura on myös ottanut myyntiin SLU:n joulukalenteriarpoja, joissa voittojen arvo on yli 2 miljoonaa euroa. Näiden kalentereiden myynnissä tarvitaan jäsenistön apua. Myyjälle on luvassa jokaisesta kalenterista myyntipalkkio 70 senttiä. Kalenterit saapuvat lokakuun alkupuolella ja tästä asiasta jaetaan tiedote aivan lähiaikoina. Lumilyhtyarvan hinta on 6€.
Seuran kaikki tiedotteet jaetaan aina harjoitusvuoroilla sisään tultaessa. Tiedotteet ovat myös aina seuran vuoron aikana uimahallin kassan tiskillä. Ota siitä vaan rohkeasti ellet ole omaasi saanut. 
Tiedotteet laitetaan myös seuran kotisivuille www.haminanuimaseura.fi.

POISSAOLOT

Kysyntä Haminan Uimaseuran harjoitusvuoroille on kova. Seura on kuitenkin tällä hetkellä niin täynnä, ettei vapaita paikkoja uusille uimareille juurikaan ole. Tämän johdosta seura on tehnyt päätöksen, että mikäli uimari on ilmoittamatta pois harjoituksista 1,5 kuukautta, hänen paikkansa vapautetaan jollekin muulle innokkaalle uimarille. Eli jos tiedätte etukäteen, että uimari joutuu olemaan poissa pidempiä jaksoja, olisi mukavaa, jos ilmoittaisitte asiasta myös seuralle. Tällöin uimarin paikkaa ei vapauteta muille. Yksittäisten (1-3 kertaa) kertojen poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa!
Myös jäsen(kausi-)maksun maksamatta jättäminen estää seuran toiminnassa mukana olemisen.


OSOITETIEDOT

Jos osoitteenne muuttuu, niin ilmoittakaa uusi osoitteenne myös seuralle. Näin saat varmasti jäsenposti perille. Seura ei vastaa siitä, jos esimerkiksi syksyllä 2013 ilmoittautumiskirje jää saapumatta sen takia, että seuralla on vanhat osoitetiedot. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Santulle osoitteeseen: santtu.parssinen@hamina.fi.

 

JOULUTAUKO / VUOROJEN PERUUTUKSET

Kauden ainoa pidempi tauko uimisesta pidetään vuoden vaiheessa. Seura jää joulutauolle viikon 51 alussa eli maanantaista 17.12. alkaen. Tauko kestää koulujen joululoman ajan eli kolme viikkoa. Ensimmäiset harjoitukset loman jälkeen pidetään torstaina 10.1.13 ja siitä eteenpäin harjoitukset jatkuvatkin aivan normaalin aikataulun mukaan aina huhtikuun loppuun saakka.

Koulujen syyslomalla (24.-28.10) seura ei ole tauolla, vaan kaikki harjoitusvuorot ovat normaalisti. (Samoin keväällä hiihtoloman aikaan vuorot toimivat normaalisti.)

Seuran vuoroja ei ole hallin aukioloajoista johtuen la 3.11. (pyhäinpäivä) ja to 6.12. (itsenäisyyspäivä).

Viime vuosina vanhassa Haminan uimahallissa on ollut varsin usein teknisiä vikoja ja tämän johdosta halli on ollut suljettuna. Mikäli tällaisia tapauksia tällä kaudella tulee, ilmoitamme tästä nettisivuillamme. Päivitämme nettisivuille myös tietoa siitä, milloin seuran vuorot tällaisissa tapauksissa pääsevät jatkumaan. Toivotaan, ettei kuitenkaan tänä vuonna useita peruutuksia tulisi.

 

KILPAUINTIRYHMÄ

Jos jotakuta kiinnostaa säännöllinen harjoittelu (iästä riippuen 3-10 harjoitusta viikossa) kilpailumielessä, niin ottakaapa yhteys Santtuun, joka kertoo asiasta sitten lisää. Kilpauimariksi ryhtyminen edellyttää vähintään kohtuullista uimataitoa, suoraan pikkualtaasta ei kilpauimarin uralle lähdetä. 


 


Reipasta uintisyksyä koko seuran uintiväelle!


T: Seuran johtokunta